Naturen er omdrejningspunktet for DareGenders mandegrupper, fordi naturen er et neutralt frirum i en travl og krævende hverdag. Vi mødes på Kalvebod Fælled kun 30 min fra Kgs. Nytorv til samtaler og aktiviteter omkring bålet. Her vil du kunne opleve at komme i kontakt med nogle dybere sider af din egen natur. En proces som kan have en positiv effekt for dig som person og for gruppen.

Væk fra en travl hverdag

Når vi kommer fra en travl arbejdsdag i storbyen, er det beroligende og sundt for vores mentale helbred at komme væk og ud i naturen. Ophold udenfor med vind og vejr og højt til loftet bringer os i kontakt med dybere sider af os selv. Her kan vi bedre slappe af, og det vilde landskab opleves som et neutralt frirum i en travl og stressende hverdag.

Det er et godt åndehul, og når man står midt ude blandt Pinseskovens mange birketræer, føler man sig langt væk fra den pulserende storby. Vi bliver beroliget i trygge naturmiljøer med oplevelser, som kræver vores spontane opmærksomhed.

Naturen lader os være

Vi ved, at bladene springer ud, årstiderne skifter, og skyerne kommer og går. Skoven og beplantningerne behøver vi ikke spekulere på eller bekymre os om. Den erkendelse kan stå i stærk kontrast til vores hektiske hverdagsliv. Det er i sig selv restituerende og giver ro og balance.

Naturen giver ro og balance og påkalder sig spontan opmærksomhed fra os med beroligende sanseindtryk. Kommer vi fra en hverdag med en lang række stresselementer, er det i sig selv restituerende for vores mentale helbred at komme ud i naturen. Det mener vi er et betydningsfuldt udgangspunkt, når man deltager i en mandegruppe. DareGender opretter løbende nye mandegrupper i forår- og efterårsperioden.

Hvad går de naturbaserede mandegrupper ud på?

Deltagelse i DareGenders naturbaserede mandegrupper giver adgang til et fællesskab med dybe samtaler, nye perspektiver og naturbaserede aktiviteter. Det vigtigste for gruppen er at opbygge et tillidsfuldt fællesskab. Et fællesskab, hvor vi kan åbne op omkring de ting, vi kæmper med.

Find tryghed i gruppen

Derfor handler det også om, at give plads til andre og lytte. Det kan være tanker og bekymringer omkring stress og arbejdspres, udfordringer i parforholdet, sygdom, retningsløshed i livet eller noget helt femte.

Lær dig selv bedre at kende

En mandegruppe er et rigtig godt sted at dele de svære ting, som vi går og tumler med. I et mandegruppeforløb lærer du dig selv bedre at kende, og du bliver bedre til at håndtere de svære ting, du støder på med kæresten, ekspartneren, venner og kollegaer. Du lærer bedre at stå ved dig selv og mærker at du er god nok, som du er.

Et tillidsfuldt fællesskab hvor vi kan åbne op

Vi tilbyder et rum, hvor der både er plads til at dele vanskelige tanker, mulighed for at udvikle sig som person. Og måske også blive udfordret af andres perspektiver. I DareGenders mandegrupper er der både plads til at dele de svære ting i livet og mulighed for at dele tanker og holdninger til det at være mand med en gruppe af andre nysgerrige unge mænd. At være en del af DareGenders mandegrupper handler om at indgå i et sundt og ligesindet fællesskab. Projektet modtager fondsmidler fra Friluftsrådet og Nordea Fonden.

Er du nysgerrig på de naturbaserede mandegrupper, så læs mere på DareGenders hjemmeside, hvor vi også opdaterer omkring kommende grupper

Sideløbende med mit arbejde med naturbaserede mandegrupper, er jeg ved at uddanne mig til psykoterapeut. Samtidig er jeg stifter af bekendelsestjenesten Copenhagen Confessions. Hør mere om mine tanker omkring arbejdet med DareGenders naturbaseret mandegrupper i denne podcast af Nina Lerche

 

Hej, jeg laver løbende nye vandreophold.
– tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret.


Din e-mail vil ikke blive brugt til 3. part.