Naturbaseret kvindegruppe med mindfulness

Jeg opretter en naturbaseret kvindegruppe til foråret, hvor vi bruger naturen til at komme bedre i kontakt med os selv og finde ro og balance i en travl hverdag gennem naturbaseret mindfulness øvelser

Det gør jeg, fordi kvinder også har behov for at komme i bedre kontakt med naturen og få et uformelt frirum i hverdagen og et fortroligt fællesskab, hvor man kan dele svære emner.

Jeg har lavet naturbaseret mandegrupper i en årrække, og jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kan lave de samme gode ting i en kvindegruppe.

Mindfulness naturbaseret kvindegruppe

Fællesskab og fortrolige samtaler omkring bålet

Program for kvindegruppen

Vi mødes ved en smuk plet, ved et bålsted lige udkanten af Gribskov omkranset af gamle birke- og egetræer.

Der er en ret fast struktur omkring min naturbaseret kvindegruppe. Vi starter altid ud med en let meditationsøvelse og en check-in runde. Herefter vil vi arbejde videre med fysiske øvelser og mindfulness, hvor vi bruger naturen som afsæt.

Fokus på mindfulness

Fokus på mindfulness. Foto: Marianne Lomholdt

Efter en pause vil der hver gang være en samtale omkring et tema. Eksempler på temaer:
Historien om mig, relationer, passion og livskraft, behov og grænser, styrke og sårbarhed, honouring.

Kontakt:
Er du nysgerrig på den naturbaserede kvindegruppe, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Skriv/sms/ring til mig på kontakt@eskilholten.dk/ 24 60 70 41

Herunder er et eksempel på, hvordan en session ser ud:

Program

Klik for stor størrelse

Praktiske oplysninger:

  • Datoer: 23.03, 06.04, 20.04, 04.05, 18.05, 25.05, 08.06, 22.06
  • Tidspunkt: Fra kl. 18-21
  • Valgfri mad over bål fra kl 17-18. Jeg laver mad til gruppen, første gang vi mødes
  • Sted: Gribskov, Haldbjerg Shelters
  • Pris: 3500 kr. for otte gange.
  • Ingen alkohol
  • Mulighed for at betale i rater
  • Køb en plads i kvindegruppen

Når du har købt en plads i gruppen, vil jeg aftale en kort samtale over telefonen. Det sker for at lave en god forventningsafstemning med dig og høre om du har nogle spørgsmål

Haldbjerg Shelters ligger på og omkring en bakke ved Gribskov i Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Bakken hedder fra gammel tid Haldbjerg og har udsigt over Solbjerg Engsø og er nabo til Gribskov. Vi får mulighed for at søge ly i shelteret eller tipiteltet, hvis vejret kræver det. 

Mad over bål fra kl. 17-18
Vi har mulighed for at lave mad over bål fra 17 til 18. Det er helt frit, om man kommer i dette tidsrum, og man tager selv eget mad med. Jeg laver mad til gruppen, første gang vi mødes.

Naturen lader os være

Gribskov er omdrejningspunktet for kvindegruppen, og naturen er et frirum, når vi har brug for at komme væk fra hverdagen.

Vi ved, at bladene springer ud, årstiderne skifter, og skyerne kommer og går. Skoven og beplantningerne behøver vi ikke spekulere på eller bekymre os om. Den erkendelse kan stå i stærk kontrast til vores hektiske hverdagsliv, hvor der ofte er meget, vi bliver nødt til at forholde os til.

Naturen giver ro og balance og påkalder spontan opmærksomhed. Kommer vi fra en hverdag med en lang række stresselementer, er det i sig selv godt at komme ud i naturen og få ro.

Hvad går en naturbaseret kvindegruppe ud på?

Deltagelse i min naturbaserede kvindegruppe giver adgang til et fællesskab med gode samtaler og nye perspektiver. Det vigtigste for gruppen er at opbygge et tillidsfuldt fællesskab, hvor vi kan åbne op omkring de ting, vi tumler med.

Stillevandring med mindfulness

Vi inddrager naturen alt det vi kan til bl.a. stillevandringer og mindfulness

Lær dig selv bedre at kende

En naturbaseret kvindegruppe er et rigtig godt sted at dele de lidt svære ting, som vi går og tumler med. Du lærer dig selv bedre at kende og bliver bedre til at håndtere de svære ting, du støder på med kæresten, ekspartneren, venner og kollegaer. Du lærer bedre at stå ved dig selv og mærker at du er god nok, som du er.

Kvinder deltager ofte, fordi der er noget, de går og tumler med. Det kan være tanker og bekymringer omkring fx. stress, ensomhed, sorg, arbejdspres, udfordringer i parforholdet, sygdom eller retningsløshed i livet. Men der er også mænd, der “bare” er nysgerrige og gerne vil udvikle sig og møde nye spændende mennesker.

Et tillidsfuldt fællesskab hvor vi kan åbne op

Jeg tilbyder et rum, hvor der både er plads til at dele vanskelige tanker, mulighed for at udvikle sig som person. Og måske også blive udfordret af andres perspektiver.

I kvindegruppen er der både plads til at dele de svære ting i livet og mulighed for at dele tanker og holdninger til det at være kvinde med en gruppe af andre nysgerrige kvinder. At være en del af kvindegruppen handler om at indgå i et sundt og ligesindet fællesskab.

Referencer

“Jeg havde fornøjelsen af at opleve Eskil som facilitator. Hans tilgang og forståelse for at inddrage naturen og sørge for en fasttømret mandegruppe fungerede megagodt” – Jens

“Eskil er imponerende god til at være tilstede som person og samtidig tage teten og ansvaret som leder” – Lars 

“Fedt at kunne dele mine tanker med nogle ligesindede. Det havde jeg brug for. Tak for det Eskil!” – Andreas

I medierne

Hør mere om mine tanker omkring arbejdet med naturbaserede mandegrupper i denne podcast af naturterapeut Nina Lerche

Jeg afsluttede en naturbaseret mandegruppe i efteråret 2020 i Aarhus. Lokalavisen interviewede mig i den forbindelse:

Artikel,om Eskil

Klik for stor størrelse

Det med småt:
Minimum 8 deltagere. Maks 10 deltagere. Mandegruppeforløbet aflyses ved for få tilmeldte. Hele indbetalte beløb refunderes naturligvis. Afmelding fra indtil seks uger før mandegruppen starter refunderes med hele beløbet. Afmelding fra indtil fem til fire uger før mandegruppens start refunderes halvdelen af beløbet. Afmelding indenfor en måned før start refunderes ikke.