Parterapeut København

Når man opsøger en parterapeut, kan det både være for at forebygge og løse aktuelle problemer i jeres relation, som I kan mærke fylder mere og mere hos jer.

Jeg er uddannet parterapeut ved EFT-instituttet og hjælper par med at genopbygge en følelsesmæssig tryg og stærk relation.

Den emotionsfokuserede parterapeut

Jeg arbejder som emotionsfokuseret parterapeut. Her har jeg den grundantagelse, at vi alle har et behov og en længsel efter et trygt parforhold funderet i kærlighed og samhørighed, hvor vi oplever, at vi kan finde tryghed og nærhed i vores kærlighedsrelation og blive respekteret og anerkendt, for den vi er.

Denne tryghed gør os frie og mere selvstændige og samtidig en stærkere og mere kærlig støtte for vores partner.

Terapiform med stærke evidensbaserede resultater

Der er i dag lavet stærk emperi på den emotionsfokuseret parterapi:

  • 70-75 % af de par som går i emotionsfokuseret parterapi, oplever at de får løst deres kriser og går fra konflik og frustrationer til et trygt og stærkt parforhold.
  • Op imod 90 % af de par, der går i emotionsfokuseret parterapi oplever markante og væsentlige forbedringer i parforholdet
  • Terapiformen har også dokumenteret effekt i arbejdet med utroskab.

Hvis I ønsker at læse mere om terapiformen, så læs videre her

20 % oplever store problemer i sit parforhold

Overraskende få danskere vælger at gå i parterapi. Årsagerne er ofte, at det er dyrt, grænseoverskridende eller kan være besværligt.

Ingen tvivl om, at det kræver en indsats at gå i parterapi. Men spørgsmålet er om alternativet er bedre? At lade stå til og ikke reagere på usunde mønstre. En skilsmisse er heller ikke en billig omgang at komme igennem

Men det skyldes langt fra, at danskernes kærlighedsliv er problemfrit, for hver 5. oplever at de har markante og væsentlige problemer i deres kærlighedsforhold. Jf. Undersøgelse fra Psykologisk Institut og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus BSS.

Kun 7 % opsøger hjælp

Næsten halvdelen af danske ægteskaber ender i skilsmisse. Alligevel er det kun lige omkring 7 % som opsøger hjælp.

Danskerne er over årene blevet gradvist bedre til at søge hjælp og støtte, når det kommer til vores individuelle liv.

Men i vores parforhold ser det helt anderledes ud. For når det kommer til kriser og problemer i vores nære kærlighedsrelationer, er vi desværre stadig meget tøvende og tilbageholdende, viser en aktuel undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Heldigvis er der en stor adfærdsændring i gang hos danskerne på området:

Hvor måske 80 procent af henvendelserne tidligere handlede om at redde stumperne i et ægteskab, når man gik i parterapi, handler de i dag i langt højere grad om om at forebygge kriserne, ifølge Dansk Psykolog Forening.

Parforhold i krise

Lidt for ofte går par desværre først i parterapi, når der er alvorlige udfordringer i parforholdet. Hvor skilsmisse allerede er under overvejelse.

Det kan desværre nogen gange være for sent. Det er ærgerligt, især når man tænker på, at 40 % fortryder deres beslutning om at blive skilt

Samtidig er det for sent at gå i terapi, når den ene part har taget en beslutning om at gå hver til sit.

Ud fra det perspektiv er det bedste tidpunkt at opsøge hjælp, når I oplever, at I sidder fast i en konflikt eller en dynamik, som I ikke rigtig ved hvordan I skal håndtere og komme ud af.

Vi kan tit opleve, at vi ikke ved hvordan, vi skal takle vanskelige situationer i vores nære relationer. Men det er der ingen grund til at bebrejde os selv for det. Vi er mennesker og ikke perfekte.

I den situation kan det være en god anledning at finde en dygtig parterapeut.

Det er helt naturligt at vi kan opleve at vi føler os utilstrækkelige, og det er ingen skam at få hjælp og støtte i sådanne situationer.

Uvildig 3. part

“Eskil er den uvildige 3. part som forstår at skabe rum samt fastholde dialogen omkring de valgte emner. Han formår samtidig at få begge parter til at kigge indad og være selvkritiske.

Vi er glade for den rolle, som Eskil har haft i den positive ændring af vores relation, og vil fortsat trække på hans viden og indsigt,  så vi stadig arbejder på at være de bedste udgaver af os selv”

Den mandlige parterapeut

Som mandlig parterapeut er jeg bevist om, at jeg kan være med til at bryde barrierer ned.

For det er nok ikke den store hemmelighed, at de fleste parterapeuter er kvinder.

For nogen kan en mandlig parterapeut måske være et meget relevant valg.

For i parterapi er I to, der skal afsted.

Mænd kan have mere behov for at trække sig i parforholdet, fordi de føler at de kommer til kort i konflikter og diskussioner. Oftest er det mest et behov for beskyttelse, og ikke nødvendigvis fordi de ikke gerne vil den anden. Det kan nemt misforstås.

At arbejde med terapeutisk med mænd

Jeg har arbejdet med mænd gennem naturbaserede mandegrupper og gennem min psykoterapeutiske praksis

Mænd har generelt lidt andre måder at håndtere deres problematikker på. Mænd tænker nok lidt for ofte, at problemerne skal løbes, arbejdes, etc. væk.

Jeg er meget bevidst om, at prøve at bryde med nogle af de negative forestilinger, der kan være omkring det at gå i terapi især hos mænd.

Hos mig får I et trygt og tillidsfuldt samtalerum. Jeg går altid nysgerrigt og fokuseret til værks med en opmærksomhed på, at I føler jer godt tilpas i terapirummet.

Overvejer I at tale med en parterapeut?

Kontakt mig på 24607041 eller kontakt@eskilholten.dk, hvis I har spørgsmål.

Jeg er uddannet i parterapi på EFT-Instituttet

Jeg tilbyder for tiden parterapi i Kbh til reduceret pris.

Jeg har naturligvis tavshedspligt.

Jeg tilbyder parterapi i København

Book gratis introsamtale på 30 min.

Er du i tvivl, om parterapi er noget for jer? Og vil I gerne have en fornemmelse af det, før I booker en hel session?

Jeg lytter til jeres problemstillinger, og I får en fornemmelse af, hvordan parterapi foregår hos mig, og I får en mulighed for at mærke efter, om kemien er der med mig som jeres parterapeut.

Læs mere: Når vi har svært ved at finde melodien

parterapeut København