Naturbaseret mandegruppe

Mandegruppe

Til efteråret opretter jeg en naturbaseret mandegruppe under åben himmel. På en smuk plet i ved et bålsted omkranset af skov- og bjergfyr ved et sommerhus tæt på Liseleje

Update: efteråret ’22 laver jeg naturbaseret mandegruppe for DareGender i stedet for. Tjek deres hjemmeside ud: Mandegruppe hos Daregender

Hvad går naturbaserede mandegrupper ud på?

Naturen lader os være. Den er vores vores frirum, når vi mødes og omdrejningspunkt for gruppen, når vi skal væk fra hverdagen.

Det vigtigste for en naturbaseret mandegruppe er at opbygge et tillidsfuldt fællesskab, hvor vi kan åbne op omkring de ting, vi hver især går og tumler med.

Deltagelse i naturbaserede gruppeforløb giver adgang til et stærkt fællesskab med samtaler og perspektiver, hvor vi bruger naturlandskabet til at finde ro og samhørighed som en slags ekstra “samtalepartner.”

Maskulinitet i naturen

Vi ved, at bladene springer ud, årstiderne skifter, og skyerne kommer og går. Skoven og beplantningerne behøver vi ikke spekulere på eller bekymre os om. Den erkendelse kan stå i stærk kontrast til vores hektiske hverdagsliv, hvor der ofte er meget, vi bliver nødt til at forholde os til.

Naturen giver ro og balance og påkalder spontan opmærksomhed. Kommer vi fra en hverdag med en lang række stresselementer, er det i sig selv godt at komme ud i naturen og få ro.

Hør podcast

Hør mere om mine tanker omkring arbejdet med naturbaserede mandegrupper i denne podcast af naturterapeut Nina Lerche

Læs artikel

Klik her og læs reportagen fra Aarhus Onsdag om DareGenders naturbaserede mandegruppe i Moesgaard Skovene

Mænd i krise

Jeg har tidligere over en årrække facilteret mandegrupper i Aarhus og København i regi af organisationen DareGender.

I mit arbejde oplever jeg et skifte særligt hos særligt mænd, som ikke ser sårbarhed og kriser som et svaghedstegn men en styrke.

Mænd er blevet bedre til at tale om de svære ting og vil ikke længere bare være spærret inde i de traditionelle og omklamrende kønsstereotyper.

Ligesom kvinder har mænd brug for at være dem, de mærker, de er.

Mænd ønsker også at bryde fri.

Det kræver ærlighed og mod at vise sin sårbarhed frem.

Vi ser store mandlige forbilleder viser deres sårbarhed frem, og som finder fornyet styrke i krisen. 

Når vi møder sårbarheden hos andre, så overvældes vi ofte. Ikke af deres svaghed men af deres styrke.

DareGender er en organisation, der arbejder for en verden hvor alle mennesker har lige muligheder for at følge deres drømme og udleve deres livspotentiale – uanset deres køn.

Et tillidsfuldt mandeforløb

En naturbaseret mandegruppe er et rigtig godt sted at dele de ting, som vi hver især går og tumler med.

Du kommer til at lære dig selv bedre at kende og håndtere de lidt svære emner, som vi alle støder på med kæresten, ekspartneren, i det travle familieliv og med venner og kollegaer.

Og ja, mange deltager, fordi der er noget, de går og tumler med. Det kan være tanker og bekymringer omkring fx. stress, ensomhed, sorg, arbejdspres, udfordringer i parforholdet, sygdom eller retningsløshed i livet. I gruppeforløbet er der både plads til at dele de svære ting i livet og mulighed for at dele tanker og holdninger i en tryg gruppe.

Mandefællesskab i naturen

Der er en ret fast struktur på mine gruppeforløb. Vi starter altid med en let meditationsøvelse og en check-in runde.

Herefter laver vi fysiske øvelser og opmærksomhedstræning med et fokus på, hvordan vi kan bruge naturen til at komme bedre i kontakt med os selv, hinanden og finde ro og balance.

Efter en pause har vi en samtale omkring dagens tema. Eksempler kan være: Historien om mig, relationer, passion og livskraft, behov og grænser, styrke og sårbarhed. 

Sommerhuset som ramme for den naturbaserede mandegruppe

Praktiske oplysninger

  • Jeg arrangerer en ny mandegruppe til efteret 2022 over otte gange.
  • Valgfri mad over bål fra kl 17-18. Jeg laver mad til gruppen, første gang vi mødes :-). Herefter er det muligt at tilkøbe aftensmad.
  • Sted: Omdrejningspunkt er i et sommerhus ved Liseleje.
  • Pris: 2795 kr.
  • Mænd 30+
  • Ingen alkohol

Kontakt
Hvis du er interesseret så skriv en mail eller ring/sms til mig. Bare så vi kan få lavet en god forventningsafstemning, og sikre at du ikke sidder inde med nogle spørgsmål.

E-mail: kontakt@eskilholten.dk
Mobil: 24 60 70 41

psykoterapi København

Mad over bål fra kl. 17-18
Vi kan lave mad over bål fra 17 til 18. Jeg laver mad til gruppen, første gang vi mødes :-). Herefter er det muligt at tilkøbe aftensmad.

Ved dårligt vejr sidder vi indendørs.

Det med småt:
Minimum 8 deltagere. Maks 12 deltagere. Mandegruppeforløbet aflyses ved for få tilmeldte.

Hele indbetalte beløb refunderes naturligvis. Afmelding fra indtil seks uger før mandegruppen starter refunderes med hele beløbet. Afmelding fra indtil fem til fire uger før mandegruppens start refunderes halvdelen af beløbet.

Afmelding indenfor en måned før start refunderes ikke.

Referencer

“Jeg havde fornøjelsen af at opleve Eskil som facilitator. Hans tilgang og forståelse for at inddrage naturen og sørge for en fasttømret mandegruppe fungerede megagodt” – Jens

“Eskil er imponerende god til at være tilstede som person og samtidig tage teten og ansvaret som leder” – Lars 

“Fedt at kunne dele mine tanker med nogle ligesindede. Det havde jeg brug for. Tak for det Eskil!” – Andreas