Parterapi i København

Parterapi kan være en god og hurtigere løsning for jer, hvis I har konflikter, som I ikke selv kan løse.

Jeg er uddannet parterapeut ved EFT-instituttet og hjælper par med at genskabe en følelsesmæssig tryg og stærk relation.

Undersøgelser viser, at selvom det er omkring 50 % af alle ægtepar, som bliver skilt, så fortryder 40 % samtidig deres skilsmisse. Det er altså ofte al indsats værd, at arbejde for at parforholdet ikke går i stykker.

Der kan være mange årsager til søge parterapi. 

Alene det at bringe opmærksomhed og omsorg ind i parforholdet, kan nogen gange være nok til at bryde nogle af de negative mønstre, vi sidder fast i.

Jeg hjælper par med at komme styrket igennem krisen – sammen.

Book gratis introsamtale på 30 min.

Er du i tvivl, om parterapi er noget for jer? Og vil I gerne have en bedre fornemmelse af, hvordan jeg arbejder, før I går i parterapi?

Jeg lytter til jeres problemstillinger, og I får en fornemmelse af, hvordan parterapi foregår hos mig.

Parterapi hjælper

Lad os bare slå det fast – parterapi hjælper: 70-75 % af de par som går i emotionsfokuseret parterapi, oplever at de får løst deres kriser og går fra konflik og frustrationer til et trygt og stærkt parforhold.

Jeg er uddannet i en metode, som hedder emotionsfokuseret parterapi. Når jeg arbejder med par, er det med fokus på at ændre de negative mønstre, som står i vejen for, at de kan genskabe den gode, tætte følelsesmæssige relation.

Det er i vores kærlighedsrelation, at vores mest grundlæggende følelsmæssige behov bliver opfyldt.

Det er behovet for at blive anerkendt og respekteret af sin partner og oplevelsen af, at jeg kan være “hele” mig i relationen.

Og behovet  for tryghed og omsorg. At vi kan mærke, at vores partner altid er der for os, når vi føler os allermest utryg og sårbar.

Når vi oplever ikke at kunne få opfyldt vores mest grundlæggende følelsmæssige behov, opstår der ofte distance og konflikter i parforholdet, og vi oplever at sidde fast i negative roller og situationer.

Jeg arbejder sammen med parret på at identificere det mønster, som er med til at skabe en ond cirkel, hvor den ene partner f.eks. bliver bebrejdende og den anden trækker sig mere og mere i relationen.

Jeg er efteruddannet i emotionsfokuseret parterapi på EFT-instituttet.

Hvornår skal vi gå i parterapi?

Det kan være forskelligt, hvornår parterapi kan være en god ide.

Vi bærer alle forskellige livs- og overlevelsesstrategier med os ind i livets forhold. Ikke mindst i vores parforhold som er vores vigtigste og mest sårbare relation.

Nogle par søger terapi som en form for parforholds-eftersyn, mens andre søger parterapi, når alle andre muligheder er brugt op.

Ofte skal der terapisamtaler til for at sætte positive forandringer i gang hos jer.

Jeg har også par som henvender sig, fordi de oplever at de i visse situationer er kørt fast og ikke kan nå hinanden.

Værktøjer

I et forløb hos mig i parterapi vil I få:

 • Konkrete værktøjer til, hvordan I løser og styrker kommunikationen med hinanden, så I ikke ender i de samme situationer med negativitet og uvenskab.
 • Metoder til at få genskabt empatien og den følelsesmæssige kontakt mellem jer.
 • Redskaber til at håndtere konflikter i hverdagen

Reduceret pris på parterapi i Kbh

Jeg tilbyder lige nu parterapi til reduceret pris, da jeg er ved at færdiggøre min uddannelse som psykoterapeut.

Er I i tvivl om, hvorvidt I skal starte i parterapi hos mig, eller har I spørgsmål til mig eller processen, er I meget velkommen til at kontakt mig.

Parterapi er for jer, der ønsker at styrke og udvikle jeres parforhold, og når I kommer i parterapi hos mig vil fokus være på jeres relation og det mønster, der udspiller sig imellem jer.

Der kan være mulighed for at aftale en akut tid. Kontakt mig og jeg vender hurtigt tilbage. Jeg tilbyder parterapi i København

Tryghed til at få talt ud

“Vi oplevede med det samme, at du har fokus på at være der for os begge. Med opmærksomhed på at give plads til os begge, så vi kunne få talt ud om det, der voldte os problemer. Uden at den anden afbrød, eller vi røg i de gamle skyttegrave.

Vi satte stort pris på, hvordan du sørgede for “at få svesken på disken”, hvor vi fik snakket om de emner, som virkelig har været ømtålelige, og vi ellers aldrig får snakket om.

F.eks. omkring intimitet og hvordan vi finder ind til hinanden, som særligt jeg har bokset med i flere år. Dejligt at komme væk fra katten om den varme grød, uden at det bliver direkte ubehageligt.”

Samtidig oplevede vi, at du sørgede for, at vi følte os tryg i måden du faciliterede samtalen på.

Det er meget trygt. Både for os som par, og for os som enkeltpersoner.

Det hjælper så meget at få snakket om de ting, vi ikke har snakket om. Fortryder, at vi ikke har gjort det tidligere.

Tak, for at være direkte på en nænsom måde, der gjorde os tryg.”

Ingen fortrydelse

“Jeg husker tydeligt, at Eskil sagde til den første samtale, at 40 % fortryder deres skilsmisse.

Eskil er en professionel parterapeut. Opmærksom, omsorgsfuld og skarp på samme tid. Og han fik på myndig vis tæmmet de stærke destruktive kræfter, som blæste igennem vores parforhold på det tidspunkt.

Jeg tror, vi vil være skilt, hvis vi ikke havde rakt ud efter hjælp på det tidspunkt.

Da Morten og jeg kom første gang, talte vi fuldstændig forbi hinanden. Der var så meget vrede og frustation mellem os, at vi nærmest ikke kunne tale sammen. Morten sad med korslagte arme i sofaen, og jeg anede ikke mine levende råd.

Nu er der gået 3 måneder siden, […] vi afsluttede forløbet hos dig. Vi er et helt andet sted i dag, end da vi kom første gang.

Jeg tror, de øvelser vi lavede, der hjælp med at få lyttet og forstået sin partner, har gjort, at vi nu er meget bedre til at få kommunikeret og snakket sammen. Og forståelsen af at vi alle går med nogle lidt skæve reaktionsmønstre, når vi bliver bragt ud i tovene.

Eskil Holten får vores største anbefalinger”

Temaer

Der kan være mange grunde til at starte i parterapi. Måske oplever I begge afvisninger, bebrejdelser og manglende nærvær, som giver frustration og konflikter, hvor vi efterlade hinanden ensomme og efterladte i vores parforhold og hvor den vigtige intimitet i forholdet er forsvundet.

Det kan også være et behov for at sætte tydeligere ord på nogle usagte behov i parforholdet, så I kan mærke, hvor I har hinanden i relationen.

Andre gange kan det være livets barske grundvilkår, der kan være vanskelige at komme overens med.

 • Oplever at I er kørt fast i bebrejdelser og anklager mod hinanden
 • Følelsen af at I lever to forskellige liv og er vokset fra hinanden. Hvor I ikke længere taler sammen om, hvordan I har det inderst inde
 • Følelse af ensomhed i jeres parforhold
 • Uklarhed eller usagte emner omkring behov og ønsker, som giver utryghed i forholdet
 • For meget praktik. Hvor jeres samtaler mest handler om at få hverdagen til at køre. For eksempel omkring børnene eller hjemmet
 • Tvivl om parforholdet er det rigtige for den ene af jer og der er overvejelser omkring skilsmisse
 • Tidspres. For travl hverdag med arbejde og andre gøremål som ikke giver plads til nærvær og tid til hinanden
 • Svært at tale sammen, fordi der er dårlig kommunikation i hverdagen, hvor samtalerne ofte er negative og ender i uvenskab og skænderier mellem jer
 • Manglende tillid i forholdet, f.eks. på grund af utroskab eller jalousi
 • Sammenbragte familier, der får konflikter omkring for eksempel dine, mine og vores børn

Andre temaer

 • Manglende sexlyst og behov for intimitet
 • Forskellige værdier og drømme om fremtiden
 • Gnisten i forholdet er væk
 • Mænd, der trækker sig i parforholdet, fordi de har behov for at beskytte sig selv på grund af følelsen af utilstrækkelighed. Eksempelvis på grund af opslidende diskussioner
 • I taler ikke længere sammen om, hvad I tænker og føler for at undgå eventuelle konflikter med hinanden eller såre den anden

Terapeutisk baggrund

Min terapeutiske baggrund omfatter blandt andet følgende uddannelse og erfaring:

 • Efteruddannelse i emotionsfokuseret parterapi på EFT-Instituttet.
 • Facilitering af naturbaserede mandegrupper for foreningen DareGender
 • Deltagelse i supervisionsgrupper hos psykoterapeuterne Helle Løbner og Niels Thorning
 • Psykoterapeut (stud.) på Psykoterapeutisk Institut.

Jeg tilbyder parterapi både i København og Nordsjælland

Kan parterapi hjælpe?

Svaret er entydigt ja:

 • 70-75 % af de par som går i emotionsfokuseret parterapi, oplever at de får løst deres kriser og går fra konflik og frustrationer til et trygt og stærkt parforhold.

Jeg tilbyder også akut tider til parterapi i København, fordi det er meget uhensigtsmæssigt at skulle vente, når der er et aktuelt behov for parterapi.

Måske er der sket en konkret episode, der har rystet jeres forhold. Måske har I bare brug for at tale om, hvordan I er sammen i hverdagen.

På den lidt længere bane er målet med parterapi, at man lærer at forstå både sig selv og sin partner bedre og får mod og lyst til at skabe ændringer i samspillet med hinanden og nye måder at møde hinanden på.

Hvornår skal man gå fra hinanden?

Hvis du hele tiden oplever, at du ikke får den opmærksomhed og respekt, som du har brug for, og som vi alle har brug for i et sundt forhold, så kan det være, at det skal være en overvejelse for dig.

Vi kan ikke leve uden kærlighed og respekt i et forhold.

Parterapi kan anbefales

Dårlig kommunikation i parforholdet er en af de hyppigste udfordringer. Og  ofte er den en grundlæggende og medvirkende årsag til mange af de andre problemer, der opstår.

Det skyldes, at hvis man ikke er i stand til at tale på en god måde til hinanden, så opstår der nemt misforståelser og konflikter.

På samme måde kommer der afstand i relationen, hvis man ikke er i stand til at lytte ordentligt til, hvad den ene part udtrykker.

Derfor er den gode kommunikation så vigtig og omdrejningspunktet i terapiforløb. Særligt i de situationer, hvor den dårlige kommunikation virker som en uoverskueligt udfordring.

Læs mere: Parterapi med stærk evidens

parterapeut København