Hvad er forskellen på en psykolog og psykoterapi?
Det kan umiddelbart godt være vanskeligt at forstå, hvad forskellen er på de forskellige professioner og titler – og i særdeleshed, hvad denne forskel betyder i forhold til den hjælp, der tilbydes.
Hvordan finder man en god terapeut?
Når man er igang med at lede efter den rette psykoterapi kan en mandlig terapeut for nogen være det bedste valg. Andre leder efter den rette anbefaling eller den rigtige uddannelse. Det er altsammen vigtige parametre.
Kemi er selvfølgelig meget vigtigt og tit overset. Man skal først og fremmest føle sig godt tilpas hos den terapeut du har valgt. Så kommer de flotte uddannelsesbeviser først bagefter.
Er psykoterapeut en beskyttet titel?
Nej, psykoterapeut er ikke beskyttet på samme måde som en autoriseret psykolog Alle kan i princippet kalde sig en psykoterapeut.
Hvorimod titlen psykolog er en statslig autorisation og dermed en beskyttet. Den opnås efter man har læst på universitetet i f.eks. København og har opnået klinisk erfaring.
Hvad er psykoterapi godt for?
Psykoterapi er terapisamtaler, hvor en behandler eller terapeut arbejder med at afhjælpe psykiske problemer og tilstande hos klienten.
En psykoterapeut forsøger at støtte klienten ved hjælp af gentagne samtaler. Terapeuten arbejder sammen med klienten om at finde årsagen og roden til klientens udfordringer. Og give klienten nye erkendelser omkring handle- og tankemønstre, som kan virke uhensigtsmæssige.
Hvad er forskellen på en psykolog og en psykoterapeut?
Det er grundlæggende to forskellige uddannelser. Når man er eksamineret psykoterapeut, er man specialiseret til at være behandler med stor praksiserfaring og mange timers egen terapi.
Det kan derfor anbefales at vælge sin psykoterapeut MPF i København med omhu.
Gå eksempelvis efter en psykoterapeut, som er medlem af Dansk Psykoterpeutforening.
Det garanterer uddannelse, erfaring og kvalitet.
Hvad virker i psykoterapi?
Det er meget forskelligt og kommer an på, hvilken problemstillinger, du kommer med og hvor længe, der kan være behov for at gå i psykoterapi.
Min erfaring er, at mange af mine klienter ofte går fra en nødvendighed til en lyst. At de måske starter fordi der er en krise, der presser sig på, hvor de kan bruge støtte hjælp til at komme videre.
Den proces afstedkommer ofte en ønske om at arbejde videre, fordi mange nye perspektiver åbner sig.
Man kan sige, at en enkelt problemstilling måske kun kræver et par samtaler, mens et mere komplekst og omfattende problemfelt kan have brug for flere samtaler over længere tid.
Og så kommer det også an på, hvor ofte, man vælger at gå i terapi.
Psykoterapien giver mulighed for at udvikle sig selv og sit forhold til sine nærmeste relationer i både professionel og privat sammenhæng.
Er terapeut og pskykolog det samme?
Både ja og nej. Det er to forskellige uddannelser, men de beskæftiger sig meget med det samme.
Oftest opsøger man en psykoteapeut, hvis der noget, der forringer ens livskvalitet. Det kan være en traumatisk hændelse eller noget mere diffust og vedvarende, som kunne være godt at undersøge nærmere.
Der kan også være et behov for større selvindsigt og forståelse af, hvorfor vi reagerer som vi gør, og hvorfor nogle situationer og sammenhæng kan være vanskelige at tackle. Psykoterapi København