Mandefællesskaber

Mandefællesskab

Mandefællesskaber i naturen er et uhøjtideligt rum for mænd. Her er der mulighed for at vende nogle af de svære ting i livet omkring parforhold, arbejdslivet, familie og venner. Og så selvfølgelig temaer som man bakser med alene i hverdagen. Det er nyttigt, fordi vi som mænd ikke har tradition for at dele de svære ting. Det er noget vi selv skal ordne.

Fællesskaber omkring svære livskriser hos mænd

Når vi mærker at vi står i en svær krise, kan det være rigtig svært selv at samle sig op. Og når vi oveni det ikke har prøvet at mærke omsorg, kærlighed og støtte fra vores nærmeste, så står vi et sårbart sted. Her kan mandegrupper heldigvis være den helt rigtige støtte. Jeg har faciliteret mandegrupper for foreningen DareGender i en årrække. Utroskab

Det er min oplevelse, at de mænd som vælger at deltage i en naturbaserede gruppefællesskab mærker hvordan relationer opbygges med andre mænd. Det at få de første erfaringer med at række ud til andre, omkring nogle af de sårbare emner, man indtil nu har gået med selv. Det er helende og godt for trivsel og mænds sundhed generelt.

Vi mænd har ikke den samme erfaring med at være afhængig af andre mennesker,. Selvom det jo er et menneskeligt vilkår, så har mange mænd fået den opdragelse, at følelser og kriser, det er noget man går og bakser med selv og som forsvinder af sig selv, hvis bare vi løber eller arbejder det væk.

Det gør mænd ekstra sårbare, fordi når vi mænd så endelig forstår at vi måske ikke selv kan løse den situation, vi står i, så har det bragt meget smerte med sig delsværre.

Parterapi Amager

En løsning kan være at tilmælde sig en naturbaseret mandegruppe. Andre mænd kan få stor gavn af at opsøge individuelle terapi samtaler, hvor de kan bliver støttet og hjulpet i et fortroligt og støttende rum.

Naturbaserede mandegrupper med DareGender

Læs mere om vrede i parforholdet